США відкривають можливість дорожніх випробувань автономних автомобілів

22 травня, 2012

Після ухвалення легіслатурою штату Невада закону, який дозволяє випробування автономних автомобілів на дорогах штату, схоже рішення вчора було проголосоване законодавцями штату Каліфорнія.

Одноголосне голосування сенату Каліфорнії відкриває можливість дорожніх випробувань “розумних” автомобілів, за умови дотримання суворих стандартів безпеки та, наразі, обов’язкової присутності водія за кермом авто.

Інтернет-гігант Google був одним з найбільших поборників просування цієї ідеї та, поряд з рядом інших організацій, підтримав нове каліфорнійське законодавство.

Ряд інших американських штатів також оголосили про підтримку випробувань автономних систем та ухвалення відповідного законодавства в найближчому майбутньому.

Автомобілі із системами автономного керування обладнуються додатково комп’ютерами, сенсорами, та іншими технічними пристроями, які здатні з високою швидкістю та точністю аналізувати дорожню обстановку та управляти автомобілем.

Прибічники технологій автономного керування автомобілями називають найбльшим позитивом такої технічної модернізації способу керування мінімізацію помилок водіїв, через які трапляються ДТП, а, отже, безпеку на дорогах вцілому.