Безпідставний арешт доменних імен закінчився відкликанням обвинувачень

30 серпня, 2012

Американська прокуратура зазнала чергової поразки в боротьбі проти операторів веб сторінок за обставин, які вкотре кидають тінь сумніву на слушність тактики уряду США в питанні інтернет піратства.

Після осоромлення у справі Dajaz1, де, як ми писали, було накладено арешт на сторінку музичного меломана через сумнівні обвинувачення, які через рік були відкликані і сайт повернуто, схожа ситуація тепер трапилась з двома інтернет порталами Rojadirecta іспанської компанії Puerto 80.

Доменні імена rojadirecta.com та rojadirecta.org були під арештом протягом 18 місяців і зрештою тепер американська прокуратура відмовилась від своїх претензій.

Беручи до уваги, що компанія-власник арештованих сторінок, активно боролась в судах проти дій американських урядовців і домагалась визнання їх незаконними, ряд спостерігачів зробили припущення, що до компанії застосовувалась тактика виснаження через зловживання тривалістю застосування запобіжних заходів.

Відтак, з’являються сумніви, що прокуратура відмовилась від своїх претензій, аби не понести жодної відповідальності за незаконне втручання в підприємницьку діяльність та не допустити винесення судового рішення на користь Rojadirecta, яке б могло стати ще одним вагомим прецедентом в розгляді схожих справ.