Історик Тімоті Снайдер заявив про порушення своїх авторських прав

26 травня, 2012

За повідомленням УНІАН всесвітньовідомий історик Тімоті Снайдер звернувся до інформаційного агенства із офіційною заявою про порушення своїх авторських прав з боку видавців збірки “ОУН и УПА: исследования о создании “исторических” мифов” (Київ, 2012).

За словами професора Єльского університету його допис з блогу у “New York Review of Books” було передруковано у збірці, виданій Міжнародним антифашистським фронтом та Міжнародним доброчинним фондом “Дніпро-Січ” (співголовою якого є нардеп від ПР Вадим Колесніченко), без дотримання авторських прав, адже він специфічно відмовив на запит видавців про дозвіл на передрук.

У зв’язку з порушенням його авторських прав Тімоті Снайдер вимагає публічних вибачень, знищення усіх паперових примірників виданої збірки, та вилічення цифрових компій книги з обігу в інтернеті. В зворотньому випадку історик має намір використовувати правові засоби захисту своїх прав.

Пояснюючи свою позицію, Тімоті Снайдер зазначив, що історична пам’ять та історична політика є чутливою та вибухонебезпечною сферою, а поведінка видавців збірки не є зразком ані цивілізованості, ані чутливості, тому вона наносить шкоду не лише особисто йому, але й самій Україні та її образу в усьому світі.