Завершено заслуховування свідків в справі Apple проти Samsung

18 серпня, 2012

Третій тиждень судових слухань в патентному спорі за позовом Apple до Samsung завершив заслуховування усіх свідків з обох сторін, на які було відведено по 25 годин для кожної сторони.

З огляду на ймовірність потрапляння справи на апеляцію, представники сторін намагались заслухати якомога більшу кількість свідків. На одну таку спробу з боку представників Apple, яка була відображена у клопотанні об’ємом у 75 сторінок, суддя відреагував надзвичайно жорстко, закинувши адвокатам, що вони, мабуть, “покурюють крек-кокаїн”. Дев’ять членів суду присяжних також з трудом могли слідкувати за детальними свідченнями фахівців, що часто вимагали певної підготовки аудиторії, щоб бути належно зрозумілими.

З огляду на складність питань, які були поставлені перед судом присяжним, серед членів якого немає жодного кваліфікованого спеціаліста в галузях, які необхідні для розуміння суті спору, суддя неодноразово звертався до сторін із закликом шукати порозуміння через мирову угоду.

Втім, очевидно, на цьому етапі правники не готові були покидати залу суду, тож головними питаннями свідчень минулого тижня стали нюанси патентів на 3G технології, якими володіє Samsung. Відмінності у свідченнях еспертів стосовно розміру компенсації, яку Apple повинен був би сплатити за використання технологій Samsung, межували від 22.8 млн. дол.США до 399 млн. дол. США.

На боці Apple виступали також свідки, які стверджували, що Samsung не повідомив вчасно про володіння цими патентами, тому не має права вимагати зараз компенсації за їх порушення.

У вівторок наступного тижня представники сторін представлять свої заключні промови. Рішення суду присяжних очікується ще до кінця цього місяця.