Spotify революціонузує потокове аудіо

17 квітня, 2012

Компанія Spotify знову революціонізує ринок цифрової музики. Цього разу інтернет-гігант запускає послугу, яка дозволяє користувачам використовувати на власних веб іменках чи блогах вбудований програвач з будь-якою музикою, наявною в каталозі Spotify, на власний вибір.

Найцікавіше, що ця послуга є безкоштовною, хоча Spotify обіцяє, що сплачуватиме винагороду за використання музики правовласникам на основі того ж принципу, що й під час прослуховування музики на їх платформі, тобто відштовхуючись від кількості прослуховувань музичної стежки користувачами.

Технічне рішення Spotify дозволяє по новому подивитись на перспективи потокового аудіо, адже інтернет-гігант здатний забезпечити гарантований постійний і необмежений доступ до обраних музичних творів на практично усіх цифрових пристроях.

Відтепер музичний програвач Spotify стане також стандартною вбудованим застосунком блогової платформи Tumblr. А повна інтергація Spotify із соціальною мережею Facebook дозволить музикантам, які використовують застосунки FanBridge та BandRX, отримувати доходи від прослуховування їх музичних стежин користувачами соцмережі.

Інші компанії вже пропонували схожі рішення: наприклад Rdio надає таку послугу за місячну абонентську плату в розмірі 5 дол. США; ще раніше портал imeem намагався закріпити за собою першість на ринку потокового аудіо, втім, як виявилось, безуспішно.